[ X ]
[ X ]
[ X ]
Incident la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. Avocatul Poporului a constituit o comisie specială!
27 Octombrie

În dimineața zilei de joi, 27 octombrie, în jurul orei 04:00, a izbucnit un incendiu la IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. Potrivit surselor media, 62 de pacienți din secția celor cu boli mintale s-ar fi baricadat la etajul doi și au dat foc la saltele și mobilier. Aceste informații fiind confirmate și de către Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei. Ca urmare, Avocatul Poporului, Ceslav Panico s-a sesizat din oficiu și va efectua verificări privind situația creată la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, informează CURENTUL. 

În acest sens, Ombudsmanul a constituit o comisie specială de monitorizare formată din angajații Oficiului Avocatului Poporului, membrii Consiliului pentru Prevenirea Torturii și reprezentanții ONG-urilor de profil.

Totodată, Avocatul Poporului amintește că recent a recepționat o cerere colectivă a unui grup de pacienți din cadrul IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie în rezultatul căreia, în luna iunie, echipa Oficiului a efectuat o vizită inopinată la instituția medicală vizată. În urma căreia au fost elaborate și expediate recomandări conducerii Ministerului Sănătății și IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, pentru a întreprinde acțiuni de remediere, însă multe dintre recomandări, până în prezent, încă nu au fost implementate.

Comisia specială din cadrul Oficiului Avocatului Poporului va monitoriza cazul și circumstanțele celor întâmplate și va veni cu un raport special în curând.

 

Inapoi la arhiva noutaților