[ X ]
[ X ]
[ X ]
Începând cu data de 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 6%
28 Februarie

De la 1 aprilie curent, pensiile vor fi indexate cu 6%. Despre aceasta a anunțat Premierul Dorin Recean.

„Au început discuții și deja se ajunge la speculații în ceea ce ține de creșterea pensiilor… Vă asigur că tot bugetul care a fost planificat în 2024 pentru pensii va ajunge la pensionari. Mă refer la discuția de acele 6%”, a spus el în debutul ședinței Guvernului.

Amintim că, recent, Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că, conform calculelor, pensiile ar urma să fie indexate, de la 1 aprilie curent, cu 4,2%. 

Pe de altă parte,  deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, la 19 februarie, au anunțat că au elaborat un proiect de lege ce prevede modificarea art. 13 din Legea privind sistemul public de pensii și propune modificarea modalității de indexare a pensiilor, în contextul necesității susținerii cetățenilor vârstnici cu venituri mici. Proiectul propus prevede calcularea coeficientului de indexare a pensiilor în conformitate cu media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani. Conform formulei de calcul propuse, indicatorul de indexare a pensiei, aplicabil pentru 1 aprilie 2024, urmează să fie 15,76%.

Inapoi la arhiva noutaților