[ X ]
[ X ]
[ X ]
Incendiu produs din cauza unei țigări nestinse. Două persoane au avut de suferit
12 Februarie

Două persoane au avut de suferit într-un incendiu produs în localitatea Proscureni din raionul Rîșcani, transmite CURENTUL.

Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.51. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că într-o locuință arde salteaua și lenjeria de pat, iar două persoane au avut de suferit. O femeie în vârstă de 78 de ani a decedat, iar feciorul acesteia în vârstă de 53 de ani a fost preluat de urgență la spital cu diagnoza intoxicație cu monoxid de carbon. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unei țigări nestinse.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite ulterior. Pompierii atenționează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis, fumat sau exploatarea surselor de încălzire

Conform datelor statistice ale IGSU de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 203 incendii în care au decedat 36 de persoane inclusiv un minor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților