[ X ]
[ X ]
[ X ]
Incendiu de vegetație pe strada Petricani din capitală
23 Februarie

În după amiaza zilei de 23 februarie pompierii din capitală au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:03. Potrivit primelor informații, o suprafață de vegetație uscată a luat foc pe strada Petricani din municipiul Chișinău.

La fața locului, în mod de urgență a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că o suprafață extinsă de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul nu reprezintă pericol de răspândire spre sectorul locativ. La moment, pompierii lucrează la fața locului pentru localizarea și lichidarea focarelor. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea vegetației uscate și resturilor menajere, întrucât o simplă scânteie poate genera incendii devastatoare. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, pentru a evita producerea unor incendii. În caz de situații de risc și excepționale persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Inapoi la arhiva noutaților