[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un tânăr lider unionist și-a anunțat candidatura la funcția de deputat. Iată ce circumscripție a ales și de ce!
4 Ianuarie

Liderul unionist, Anatol Ursu și-a anunțat candidatura la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția nr. 22 Ialoveni. Anunțul a fost făcut în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, informează CURENTUL.

,,Într-un raion unionist, așa cum este Ialoveni și într-o circumscripție unionistă, precum este cea cu numărul 22, care cuprinde orașul Ialoveni, 9 sate din raionul Ialoveni, 5 sate din raionul Strășeni și 5 sate din raionul Călărași, este absolut firesc și natural ca cei care simt și care trăiesc pentru Unire să aibă în lista de alegeri un candidat unionist. Îmi asum această bătălie unionistă și vă asigur că merg în această luptă strict pentru a reprezenta interesele celor care simt, gândesc și vorbesc românește”, a declarat liderul unionist, Anatol Ursu.

Potrivit unui comunicat de presă, ieri, Grupul de inițiativă privind susținerea candidaturii liderului unionist, Anatol Ursu, pe circumscripția numărul 22 – Ialoveni, a fost înregistrat la Consiliul Electoral de Circumscripție. Grupul de inițiativă privind susținerea unionistului a primit listele de subscripție, iar membrii acestuia au pornit să colecteze semnături. Tot astăzi, Anatol Ursu a primit certificatul de integritate eliberat de Autoritatea Națională de Integritate.

De menționat că, pentru a fi înregistrat candidatul, este nevoie colectarea de la 500 până la 1000 de semnături.

„În circumscripția nr. 22 Ialoveni, 15 localități din 19 au adoptat Declarații de Unire de-a lungul anului Centenar. Totodată, raionul Ialoveni, la nivel de unitate teritorialadministrativă a votat actul istoric, alături de Călărași și Strășeni, care exprimă dorința unioniștilor din regiune de a se uni cu țara. Anatol Ursu militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România, fiind în fața importantelor acțiuni demarate de mișcarea unionistă. În perioada 2014-2017 a fost președintele Mișcării Civice ,,Tinerii Moldovei’’. Din ianuarie 2017, Anatol Ursu a fost realizatorul și moderatorului principalului talk-show politic ,,Sfatul Țării’’”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților