[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un partid a decis că nu va participa la alegeri. Motivele deciziei sale!
4 Ianuarie

Partidul Acțiunea Democratică (PAD) constată că, „pericolele semnalate prin declarația consiliului politic național din 28 octombrie 2018, legate de fărâmițarea excesivă din interiorul spectrului politic unionist, au devenit deja realități amenințătoare”, informează CURENTUL. 

Într-un comunicat de presă, PAD reiterează că tolerarea acestora, echivalează cu abandonarea luptei pentru reîntregirea Neamului.

„PAD s-a pronunțat ferm și necondiționat pentru unificarea segmentului politic unionist. Necesitatea creării unei singure formațiuni unioniste puternice, dedicată servirii idealului național al tuturor românilor a fost și este la vedere. Noi am depus eforturi conjugate pentru ca unioniștii să meargă în aceste alegeri cu demnitate, într-o acțiune politică comună. Am răspuns la inițiativele venite din sânul curentului unionist, am lansat propriile inițiative, care s-au lovit, însă, de lipsa de clarviziune și chiar de rațiune din partea entităților unioniste. Se pare că majoritatea acestora n-au realizat că evitarea colapsului general al dreptei românești în Republica Moldova se află astăzi în mâinile partidelor unioniste. În contextul campaniei de alegeri constatăm că climatul electoral este viciat, iar practicile de deghizare, trollire, clonare, și impostură sunt pe cale de a deveni instrumente legitimate de luptă politică, fapt ce nu are nimic comun cu valorile spațiului european. Partidele de stânga, cu acceptul tacit sau coordonat al guvernării, s-au dedat unui adevărat dezmăț în coruperea alegătorilor, iar o serie întreagă de concurenți electorali nu-și aparțin în această campanie. Cetățenii sunt cei care pierd și care se vor vedea până la urmă cu speranțele furate”, se spune în comunicat.

În aceste condiții, PAD susține că, „pentru a nu fragmenta și mai mult votul proeuropean și unionist” au decis să nu participe la alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019.

„Facem apel la partidele unioniste intrate în cursa electorală să se pătrundă de responsabilitatea ce le revine și să meargă într-o acțiune electorală comună pe-o singură listă de candidați. În caz contrar vor trebui să-și asume prăbușirea politică a curentului unionist în aceste alegeri”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților