[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un caz de infecție cu COVID-19. Autoritățile au decis extinderea vacanței copiilor
17 Martie

Încă un caz de infecție cu COVID-19 a fost depistat în Republica Moldova. Este vorba despre un caz de import din Italia, transmite CURENTUL.

În urma ședinței Centrului Unic de Comandă, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că astăzi au fost prelevate probe de la 46 persoane și doar 1 persoană a fost depistată.

„În total avem 30 de cazuri înregistrate cu COVID-19, dar avem și un caz de vindecare totală a unei doamne de 60 de ani, care a fost internată la 8 martie și în baza a 2 teste de laborator, rezultatele au fost negative. Avem alte 2 persoane care urmează să facă testele”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, ministra a informat și despre un caz de iresponsabilitate din partea unui cetățean.

„Un echipaj SMURD a adus de pe teritoriul României un cetățean. Persoana a fost deferită către Clinica nr.2 al MSMPS, ca rezultat nu s-au depistat semne clinice de infecție, iar persoana a declarat că a recurs la acest gest pentru că s-a certat cu un transportator și a fost obligată să iasă din transport”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

În contextul instituirii stării de urgență în țară, Premierul Ion Chicu a menționat că s-a decis extinderea vacanței copiilor la toate nivelurile de instruire cu încă o săptămână. De asemenea, cetățenii nu vor fi penalizați dacă nu vor achita serviciile comunale.

Președintele țării, Igor Dodon a menționat că vor fi făcute ședințe în raioane pentru a vedea cât de pregătiți sunt APL pentru prevenirea infecției.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților