[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă o demitere! Deputat al Blocului ACUM: Să fim înțeleși corect: nu îi demitem ”pe ai lor” pentru a-i instaura ”pe ai noștri”
3 Iulie

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, susține că, astăzi, deputații i-au susținut inițiativa de demitere a directorului Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, în rezultat – va fi propusă plenului Parlamentului, informează CURENTUL.

„Azi în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe, mi-a fost susținută inițiativa de demitere a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor. Inițiativa o să fie propusă plenului Parlamentului. E o instituție foarte importantă pentru credibilitatea procesului de achiziții publice. Mai e una din acțiunile pe care ni le-am asumat în cadrul Memorandumului cu UE privind asistența macrofinanciară de 100 milioane EURO”, a scris Alaiba, pe Faceboo.

Prin urmare, deputatul a comunicat despre motivele demiterii.

„Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnți sunt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Dar principalul argument – Partidul Democrat l-a numit cu încălcare clară a criteriilor legale. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice, condiție clar stipulată în Hotărârea 271 din 15.12.2016 cu privire la instituirea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (art 14 pt d). Să lucrezi trei ani în domeniul achizițiilor publice nu înseamnă să vezi din când în când un tender. Noi toți avem idee ce înseamnă achiziții, mai scriem câte un articol, mai supraveghem sau investigăm un proces de achiziție. Asta nu înseamnă că suntem experți în domeniu”, a mai adăugat Alaiba.

În acest fel, politicianul a vorbit și alte detalii. „Dar poate, totuși, pleacă în demisie benevol. Să fim înțeleși corect: nu îi demitem ”pe ai lor” pentru a-i instaura ”pe ai noștri”. O să fie concurs transparent și o să numim un om independent, profesionist, care să-și vadă de treabă, să muncească pentru a face bine”; a conchis Alaiba.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților