[ X ]
În Orhei se circulă fără dificultate atât pe drumuri cât şi pe trotuare și în curțile blocurilor de locuit
10 Ianuarie

Șoferii și pietonii din Orhei circulă fără probleme pe străzile din oraș, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, toate arterele sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului stabilit.

„Pentru a face față ninsorilor abundente de noaptea trecută, serviciile specializate ale municipiului Orhei activează non-stop, fiind dublat numărul de autospeciale pentru deszăpezire, dar și numărul de muncitori care au lucrat și lucrează în continuare pe toate arterele din oraș. Astfel, la lucrările de deszăpezire sunt implicate peste 25 de utilaje, dintre care 6 de ultimă generație. Recent, a fost procurată  ATV-uri specializate, care sunt implicate la deszăpezirea teritoriului OrheiLand-ului. Iar peste 60 de muncitori asigură curățarea străzilor”, se spune în comunicat.

Totodată, sunt curățate și zonele adiacente ale instituțiilor publice: școli, grădinițe și spitale.   

„Nici pietonii nu întâmpină probleme. Atât pe străzi, cât și pe trotuare este împrăștiat material antiderapant care împiedică formarea poleiului.  De asemenea, pe acostament au fost amenajate grămezi cu nisip, care poate fi utilizat în caz de necesitate. Și în curțile blocurilor au fost curățate căile de acces, prioritate având cele în care locuiesc mai mulți bătrâni. Grație măsurilor întreprinse, în oraș se circulă în regim normal de iarnă, iar angajații Gărzii Populare acordă asistență la trecerile de pietoni, școli și grădinițe. În acest sens, autoritățile publice îndeamnă conducătorii auto să circule cu prudenţă sporită, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde lucrează utilajele de deszăpezire”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților