[ X ]
[ X ]
[ X ]
În orașul Sângerei a fost inaugurat Monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist de ocupație din orașul Sângerei
14 Iunie

 În contextul împlinirii a 82 de ani de la primul val de deportări sovietice din Basarabia și Nordul Bucovinei, în orașul Sângerei a fost inaugurat un monument în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist de ocupație. La eveniment a participat și Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Cei care nu-și cunosc istoria, riscă să o repete. Noi suntem aici pentru a ne aminti de această pagină tristă a istoriei neamului nostru. Pe toți deportații îi uneau lucruri frumoase, simple, omenești, precum credința sau valorile familiei. Noi trebuie să îi cinstim, să le păstrăm memoria și să o transmitem urmașilor noștri”, a menționat Speakerul Igor Grosu.

Totodată, Președintele Parlamentului a accentuat faptul că, din păcate, unele persoane nu au învățat din lecțiile istoriile, făcând referire la războiul Federației Ruse în Ucraina. „Niciun regim nu merită lacrimile unui copil sau ale unei mame. Sper, totuși, că această lecție va fi învățată și nimeni nu va mai plăti cu vieți omenești”, a adăugat șeful legislativului.

De asemenea, în cadrul vizitei făcute în orașul Sângerei, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mers la o fabrică de cablaje, recent deschisă în localitate. Șeful legislativului a apreciat investițiile italiene făcute, datorită cărora zeci de oameni au un loc de muncă acasă, în Republica Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților