[ X ]
[ X ]
[ X ]
În octombrie, deputații au aprobat 98 de acte
2 Noiembrie

În ședințele plenare din luna octombrie Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 98 de acte. În aceeași perioadă, în procedură legislativă au intrat 44 de acte normative.

Potrivit datelor statistice, parlamentarii au aprobat, în prima lectură, 58 de proiecte de lege, 13 dintre care au avut ca scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. De asemenea, deputații au examinat și au adoptat, în lectura a doua, 40 de inițiative legislative. Dintre acestea 29 sunt proiecte de lege și 11 – hotărâri. Patru dintre proiectele adoptate în lectura a doua au urmărit armonizarea legislației naționale cu acquis-ul UE.

Printre actele adoptate se regăsesc proiecte care au vizat rectificarea bugetului de stat pe anul curent, bugetul asigurărilor sociale și fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru a include majorări salariale, plăți unice și finanțarea unor proiecte de dezvoltare. Parlamentul a mai adoptat inițiativele legislative privind facilitarea dezvoltării proiectelor de infrastructură energetică, a ratificat acorduri de finanțare pentru ca beneficiarii din Republica Moldova să poată accesa granturi oferite de Comisia Europeană. Deputații au adoptat și o serie de proiecte cu sigla UE – privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale, precum și consolidarea aspectelor privind infrastructurile pieței financiare. De asemenea, au fost denunțate mai multe acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Inapoi la arhiva noutaților