[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Moldova va fi actualizată legislația cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea armelor penumatice
20 Iunie

Întrucât în ultima perioadă incidentele legate de uzul și deținerea necorespunzătoare a armelor de tip pneumatic sunt tot mai frecvente, MAI pregătește un set de acte normative pentru actualizarea legislației cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea acestui tip de armă, informează CURENTUL.

Proiectul este în proces de elaborare prin amendarea legii cu privire la uzul de armă, luând în considerație că ultimele modificări au fost făcute în 2018 și se constată necesitatea unor actualizări în acest domeniu.

„Amendamentele vor fi înaintate forurilor superioare spre aprobare. Ne adresăm în atenția posesorilor de arme de foc și pneumatice și în special părinților care pun în pericol familia atunci când nu păstrează corespunzător aceste dispozitive, pentru că aflate la îndemâna copiilor, ele pot cauza mutilări și chiar pierderi de vieți omenești.

MAI atrage atenția deținătorilor de arme de oricare tip, că acestea nu pot fi considerate jucării și lăsate la îndemâna copiilor”, spune ministrul de Interne, Ana Revenco.

Inapoi la arhiva noutaților