[ X ]
[ X ]
[ X ]
În inima Capitalei, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, se contruiește o moschee? Răspunsul responsabililor de la Primărie!
31 Iulie

„Chișinăuieni treziți-vă! Vi se ia orașul! Cinci hectare de pământ pentru Ambasada Americii! Pe Bulevardul Ștefan cel Mare se construiește  o moschee” – de mai multe zile acest mesaj circulă cu tenacitate pe Facebook acumulând peste 3 000 de share, grație postărilor perseverente ale unor internauți afiliați politic unui partid din țară. În timp ce despre viitoarea ambasadă știe toată lumea, pentru că subiectul a fost reflectat intens în mass media, despre construcția unei moschee nu se cunoaște decât pe rețelele de socializare. Pentru a găsi adevărul, CURENTUL s-a documentat din prima sursă.

Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, a negat afirmația spunând că nici un act permisiv nu a fost eliberat vreodată pentru construcția la Chișinău a unei biserici musulmane.

„S-au purtat diverse discuții de-a lungul timpului, dar niciodată nu a fost vorba despre o biserică musulmană”, a declarat Vadim Brânzaniuc.

Снимок

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților