[ X ]
[ X ]
[ X ]
În fondul cinegetic a început popularea cu fazani
5 Iulie

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a început procesul de populare cu fazani în fondul cinegetic, transmite CURENTUL.

Până la moment, fazani au fost aduși la Nisporeni și Basarabeasca.

„Șeful IPM Nisporeni, Cîrlig Andrei, împreună cu câțiva membri ai Asociației de Vânători de pe loc, conform programului stabilit de populare cu fazani, după ce aceștia s-au adaptat climei locale câteva zile, au eliberat în 12 sectoare ale raionului 900 de fazani”, menționează IPM.

De asemenea, Veaceslav Lupașcu, șeful IPM Basarabeasca și inspectoarea de mediu Nina Dodica au participat la acțiunea de populare cu fazani organizată de Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova (filiala teritorială Basarabeasca).

„Conform programului de populare cu fazani la Basarabeasca au fost aduși 300 pui de fazani, care la moment sunt ținuți în volierul din s. Abaclia. Aceștia vor fi ținuți aici o perioadă suficientă pentru ai adapta la clima locală și a le revigora sănătatea. După această perioadă de refacere și adaptare fazanii vor fi distribuiți în 4 sectoare cu terenuri destinate vânătoarei din cadrul raionului”, mai scrie IPM.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților