[ X ]
[ X ]
[ X ]
În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști
22 Februarie

Peste 8 000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi antrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al Poliției Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Potrivit aceluiași comunicat, angajații Poliției vor fi la datorie și în preajma secțiilor de votare. Circa 4000 de angajați vor fi antrenați pentru paza secțiilor de vot și circumscripții, iar peste 3000 vor asigura ordinea publică și reacționarea la sesizare cetățenilor.

De asemenea, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență. Astfel, în fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot.

Totodată, Poliția a asigurat escortarea unităților de transport, implicate în transportarea buletinelor de vot către cele 25 de circumscripții uninominale, ulterior fiind preluate sub pază de către polițiști, fără careva încălcări.

Totodată, în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor din 24 februarie, Poliția recomandă cetățenilor:

– să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;

– să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;

– să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot înmânat pentru votare;

– să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților