[ X ]
[ X ]
[ X ]
În doar 2 zile, în Capitală s-au înregistrat 28 accidente rutiere
25 Mai

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au intervenit și documentat 28 de accidente rutiere dintre care 23 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, 5 accidente rutiere soldate cu 7 persoane traumatizate, transmite CURENTUL.

Totodată polițiștii au stabilit că în două accidente rutiere șoferii au urcat în stare de ebrietate la volanul unităților de transport.

Ieri 24 mai, în jurul orei 23:34, Dispeceratul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost alertat să intervină la documentarea unui accident rutier produs pe str. Alecu Russo. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea și stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei forțele de ordine au stabilit că un automobil „BMW” condus de un șofer în vârstă de 22 de ani, nu s-a isprăvit cu controlul volanului, a derapat de pe carosabil și s-a tamponat într-un copac după care într-un automobil ce era parcat. În urma impactului au avut de pătimit șoferul unității de transport și pasagerul în vârstă de 19 ani. Pătimiţii au fost trasnportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstațelor producerii accidentului rutier.

În cazurile în care au avut de pătimit persoanele și conducătorii care erau în stare de ebrietate au fost inițiate procese penale, iar cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei cu aplicarea punctelor de penalizare.

Amintim că în perioada 22-31 mai 2020, este demarată Acțiunea ,,10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere”.

Scopul operațiunii este de a preveni încălcările Regulamentului circulației rutiere și reducerea numărului accidentelor de circulație, precum și sporirea nivelului de disciplină al tuturor participanților la trafic.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților