[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Congaz a început construcția parcului de distracții Gagauziyaland. Eugenia Guțul: „Va fi o perlă a întregii țări!”
25 Octombrie

Astăzi, în cel mai mare sat din Găgăuzia – Congaz, a fost lansat un nou proiect interesant numit „GagauziyaLand”. Acest parc de distracții promite să devină o adevărată perlă nu doar pentru regiune, ci și pentru întreaga Republică Moldova. Se preconizează ca noul complex de distracții să ofere o mulțime de oportunități de petrecere a timpului liber, va deveni o carte de vizită a regiunii, precum și va contribui la dezvoltarea economică a autonomiei și la crearea de noi locuri de muncă. Se așteaptă ca acesta să fie vizitat zilnic de mii de oameni din toată țara.

Echipa lui Ilan Șor, în colaborare cu bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a promis în campania electorală realizarea acestui proiect grandios, iar astăzi a început implementarea lui.

Evenimentul a început cu sfințirea șantierului, unde Arhiereul Ioan Lisnicenco, parohul Bisericii Sfânta Treime din satul Сongaz, a rostit o rugăciune și a binecuvântat începutul lucrărilor, rostind următoarele cuvinte:

„Să ne rugăm ca Domnul să ne trimită ajutor în acest efort pios. Să dea Dumnezeu ca acest lucru să se realizeze, pentru că avem și noi copii care au nevoie de un loc unde să se distreze. Acest parc va fi o bucurie pentru ei. Suntem recunoscători pentru un astfel de proiect minunat și cu ajutorul lui Dumnezeu îi dorim o realizare cu succes.”

Mihail Vlah, consilierul bașcanului Găgăuziei, și-a exprimat încrederea în alegerea locului potrivit pentru construcția parcului.

„Stimați locuitori ai celui mai mare sat din lume și din Europa, vedem că au trecut doar o sută de zile de când bașcanul nostru a depus jurământul și deja în toate raioanele Găgăuziei a început o muncă activă. Suntem convinși că alegerea locației din Congaz a fost una corectă, deoarece Congaz se află chiar în centrul Găgăuziei, ceea ce facilitează accesul din toate raioanele”.

Prezentă la ceremonia de lansare a lucrărilor de construcție, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a menționat că construcția parcului de agrement reprezintă o investiție semnificativă pentru Congaz și pentru întreaga Găgăuzie. Parcul va crea peste o sută de locuri de muncă pentru locuitorii din Congaz și din satele învecinate.  Bașcanul a subliniat, de asemenea, că acest proiect va crea noi oportunități de distracție pentru copii și familiile tinere, iar toate atracțiile din GagauziyaLand vor fi disponibile gratuit pentru toți vizitatorii. De asemenea, și-a exprimat recunoștința față de Ilan Șor, care sprijină implementarea acestui proiect de amploare.

„Acest proiect este simbolic pentru Găgăuzia și pentru echipa noastră. Programul de transformări de amploare în Orhei a început cu crearea parcului Orheiland. Aproape imediat după inaugurare, am început să căutăm o locație optimă pentru parcul GagauziyaLand. Și, după cum au spus colegii mei, nu a fost întâmplător că am ales satul Congaz. Acesta este punctul central al Găgăuziei, care este ușor accesibil tuturor locuitorilor din regiune.

Experiența parcului Orhei arată că acesta este vizitat de mii de oameni în fiecare zi, iar la sfârșit de săptămână de zeci de mii de persoane. Acest lucru va oferi oportunități unice pentru dezvoltarea micilor afaceri din regiune, inclusiv în domeniul cateringului, ospitalității și transportului. Construim un nou parc pentru copiii și familiile noastre tinere, oferindu-le noi oportunități pentru o vacanță vibrantă și variată în autonomie. Cel mai important, atracțiile din GagauziyaLand vor fi gratuite, ca și în Orhei, pentru toți vizitatorii.

Am venit la putere recent, dar ne-ați acordat voturile și încrederea dumneavoastră. Construirea parcului a fost una dintre promisiunile noastre din campania electorală și începem să o îndeplinim”, a menționat bașcanul autonomiei

De asemenea, ea și-a exprimat bucuria că președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Constantinov, s-a alăturat evenimentului și a subliniat că cooperarea constructivă dintre Comitetul Executiv și Adunarea Populară este baza pentru pacea și dezvoltarea constructivă a Găgăuziei. Ea a subliniat că este extrem de important ca Găgăuzia să se unească independent de partide și opinii politice și și-a exprimat convingerea în această necesitate. Pentru ea este foarte important ca Găgăuzia să se unească, indiferent de partide politice și opinii și și-a exprimat convingerea că acest lucru este necesar.

Președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, a apreciat pozitiv construcția noului parc de distracții și și-a exprimat speranța că GagauziyaLand va deveni o atracție puternică pentru copii și familii.

„Astăzi suntem martorii deschiderii unui nou complex în care rezidenții noștri vor putea să-și petreacă timpul liber și să se bucure de timpul petrecut cu familiile lor. Sunt sigur că printre noi vor fi prieteni și vecini care vor găsi, de asemenea, recreere și divertisment în acest loc. Acest complex va reprezenta Găgăuzia în întreaga republică și chiar dincolo de granițele sale, deoarece nu este posibil să găsești astfel de locuri unice în fiecare raion. Nici măcar în Chișinău.

Aș dori să-mi exprim recunoștința profundă față de sponsorii și investitorii noștri, care în vremuri financiare dificile au venit astăzi în ajutorul comunității noastre găgăuze. Acest lucru a fost posibil datorită acțiunilor decisive ale bașcanului nostru, care a organizat și a găsit o abordare a acestei sarcini în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să putem face Găgăuzia mai bună”, a declarat Dmitri Constantinov.

Omul de afaceri și filantropul Ilan Șor și-a exprimat bucuria pentru începerea construcției „GagauziyaLand” și i-a asigurat pe toți cei prezenți că, de la 1 iunie, copiii din întreaga autonomie găgăuză vor putea veni aici și se vor putea bucura de distracție.

Locul de construcție a parcului a fost ales într-o zonă pitorească din cel mai mare sat, pentru a aduce beneficii locuitorilor, a crea noi locuri de muncă și a contribui la dezvoltarea economică a regiunii.

El a subliniat că proiectul este unic nu numai prin amploarea sa, ci și prin faptul că este un proiect cu adevărat social și, cel mai important, că va fi absolut gratuit pentru toată lumea.

Ilan Șor și-a exprimat recunoștința comitetului executiv al Adunării Populare și administrației locale pentru susținerea proiectului, subliniind importanța unirii forțelor pentru a schimba republica în bine.

„Dragi prieteni, cuvintele noastre se potrivesc întotdeauna cu acțiunile noastre. Când ne dăm cuvântul, îl respectăm. Proiectul de astăzi nu este o excepție. Sunt foarte bucuros să fiu prezent aici la începerea lucrărilor de construcție a GagauziyaLand.

Proiectul LAND a fost conceput de echipa noastră din Orhei în 2017, iar astăzi este unic în Republica Moldova. Credem că copiii nu ar trebui să se simtă niciodată limitați în ceea ce privește oportunitățile lor, mai ales atunci când vine vorba de bucuria și plăcerea lor.

Sunt foarte bucuros că astăzi începem construcția GagauziyaLand – un parc de distracții care nu are analogii. Oamenii din satul dumneavoastră vor beneficia de pe urma acestui proiect – locuri de muncă, dezvoltare economică și multe altele”, a declarat Ilan Șor.

Locuitorii din autonomie și-au exprimat bucuria față de construcția viitoare a parcului de distracții, considerând că este un proiect mult așteptat. Mulți dintre ei speră că parcul va fi un loc ideal pentru ieșirile în familie și activitățile de agrement, precum și pentru crearea de locuri de muncă și sprijinirea dezvoltării micilor întreprinderi din regiune.

„Sunt absolut încântat de ideea de a construi un parc de distracții în Găgăuzia noastră. Acesta este un proiect minunat și mult așteptat, care va da un nou aspect regiunii noastre și va oferi copiilor și tinerilor noștri o oportunitate unică pentru diverse activități de agrement. Apreciez în mod deosebit faptul că atracțiile vor fi gratuite pentru toată lumea”, a declarat un sătean.

„Construcția parcului de distracții este o veste bună pentru noi. Sunt convins că copiii și tinerii noștri vor găsi aici multă distracție și oportunități pentru activități în aer liber. De asemenea, este important faptul că atracțiile vor fi disponibile gratuit, făcând parcul accesibil tuturor claselor sociale. Aștept cu nerăbdare deschiderea acestuia”, a declarat un bărbat.

Parcul de distracții de mari dimensiuni este programat să se deschidă la 1 iunie. Cursele din GagauziyaLand vor fi disponibile absolut gratuit pentru toți vizitatorii. Omul de afaceri și filantropul Ilan Șor susține realizarea acestui proiect grandios. Construcția GagauziyaLand și multe alte proiecte sociale și de infrastructură sunt finanțate din fonduri extrabugetare.

17 5 4 3 2

Inapoi la arhiva noutaților