[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Chișinău au fost deschise 10 centre de zi pentru copii și familii în situație de risc
3 August

Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, cu suportul UNICEF Moldova, a lansat recent 10 centre de zi pentru copii și familii în situație de risc, câte două instituții de profil în fiecare sector al capitalei.

Beneficiari ai centrelor de zi sunt băieți și fete, cu vârstele cuprinse între 7-18 ani și familiile acestora, inclusiv refugiați. De asemenea, referirea către Serviciu poate fi efectuată la solicitarea părintelui sau autorității tutelare.

Acordarea serviciilor este realizată în baza planului individualizat de servicii, elaborat de către specialiști, împreună cu copilul și familia acestuia, reieșind din necesitățile identificate.

Din dorința de a asigura necesitățile beneficiarilor, în cadrul centrelor de zi sunt oferite vouchere pentru îmbrăcăminte și încălțăminte.

CENTREZI-2

Prin acest ajutor, autoritățile municipale de profil, cu suportul UNICEF, doresc să sprijine în mod direct familiile și copiii care au nevoie de susținere în asigurarea unor condiții de trai decente.

Cum funcționează voucherele?

  • Voucherele sunt acordate în baza planului individualizat de servicii, realizate împreună cu specialiști noștri, care identifică nevoile specifice ale fiecărei familii și ale copiilor.
  • Acestea sunt folosite exclusiv pentru articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în magazinele partenere.
  • Voucherele sunt acordate periodic, în funcție de necesități și de resurse disponibile.

Serviciul social este dezvoltat urmare a semnării Memorandumului de Înțelegere între Municipiul Chișinău și UNICEF Moldova, care vizează acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților în municipiul Chișinău.

Perioada de implementare: septembrie 2022 – septembrie 2023.

Inapoi la arhiva noutaților