[ X ]
[ X ]
[ X ]
În ce mod justiția din R. Moldova poate fi schimbată de politicieni? Răspunsul lui Vladislav Gribincea
19 Decembrie

Directorul Centrului pentru Resurse Juridice de la Chişinău, Vladislav Gribincea, spune că „atunci când în lege scria una, iar în practică se întâmplă altceva, de obicei se întâmplă ceea ce se întâmplă”, cu referire la situația judecătorilor din țară, transmite CURENTUL.

Vladislav Gribincea menționează că atunci când judecătorii știu că se pot alege cu dosar penal pentru că nu execută indicațiile, lucrurile în justiție nu vor merge.

„Mă refer la faptul că atunci când judecătorii înțeleg că da, au garanții în lege, dar nimeni n-o să-i protejeze când au să aibă o problemă sau atunci când procurorii pun presiuni pe ei se pot pomeni cu dosar penal dacă nu execută indicațiile, atunci lucrurile în justiție nu vor merge. Asta-i unu.

Doi: atunci când politicienii vor să schimbe ceva în justiție, lucrurile îs simple: să nu dea indicații. Și atunci, lucrurile se vor schimba. Atât timp cât adoptăm legi pe de o parte, iar pe de altă parte, politicienii vor să aibă un control mai mare asupra justiției, lucrurile se întâmplă exact așa cum au loc astăzi în Republica Moldova”, a spus Vladislav Gribincea în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților