[ X ]
[ X ]
[ X ]
FOTO// Lecții de măiestrie de la cel mai bun jucător de tenis din Moldova
12 Septembrie

Surpriza tradiționalului Turneu în Memoria Nataliei Rogova a fost tenismenul și legenda tenisului autohton, Radu Albot. Acesta pentru câteva ore a devenit antrenor și mentor pentru zeci de mici tenismeni și amatori de tenis. Întâlnirea a fost organizată de Federația de Tenis din Republica Moldova și a avut loc pe terenurile de tenis ale Școlii Sportive Specializate de Tenis, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului, Radu Albot a răspuns la întrebările acordate de micii tenismeni și a povestit acestora cum a făcut primii pași în lumea tenisului.

”Am început să joc tenis pe când aveam 8 ani. Tatăl meu a fost acea persoană care m-a adus pentru prima dată pe terenul de tenis al Școlii Sportive Specializate de Tenis, mi-a dat paleta și mingea și așa totul a început. Am îndrăgit enorm acest gen de sport încă de atunci și i-am rămas credincios timp de aproape 20 de ani, practic toata viața…” – a povestit Radu Albot.

După această povestire, micii fani i-au acordat întrebări lui Radu Albot legate de cariera acestuia, cele mai interesante meciuri, tehnica jocului și cum să devii un jucător de tenis profesionist.

După discuția amuzantă cu micii săi fani, Radu Albot a desfășurat un master-class pentru tenismenii prezenți la eveniment. Fiecare a avut șansa să schimbe câteva mingi cu cel mai bun jucător de tenis moldovean, și dacă la început jocul avea un caracter lent, atunci spre final copiii au devenit mai curajoși și l-au forțat pe Radu să alerge ceva vreme pe terenul de tenis. Deși, tenismenul avea zeci de adversari de cealaltă parte a plasei, acesta răspundea în continuare la întrebările publicului curios. Spre finalul evenimentului, a fost organizată o sesiune foto și de autografe.

”Aceste întâlniri cu copiii sunt o premisa importantă pentru dezvoltarea tenisului. Mereu când am posibilitatea și sunt în țară, vin sa joc cu tinerii noștri tenismeni. Este bine ca Federația de Tenis din RM inițiază astfel de evenimente, iar eu la rândul meu niciodată nu am refuzat să particip” – a conchis Radu Albot.

IMG_0495 IMG_0374 IMG_0349 IMG_0312 IMG_0279 IMG_0266

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților