[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor și echipa lui finalizează un proiect de modernizare a curților de bloc din municipiul Orhei
1 August

Ilan Șor și echipa lui, care conduce municipiul Orhei, continuă să schimbe aspectul orașului, și să crească nivelul de trai al localnicilor. În sectorul nordic al orașului au început lucrările de reconstrucție a unei alte curți, ceea ce înseamnă finalizarea rapidă a unui proiect de anvergură de amenajare a spațiului public din această zonă și a întregului municipiu Orhei.

Prima prioritate a fost repararea carosabilului, fapt care a ușurat viața șoferilor. Au fost reparate căile vechi de acces la curți și au fost construite altele noi, care vor rezolva problema traficului cu care se confruntă oamenii diminețile și serile.

Nu a uitat echipa lui Ilan Șor de pietoni: au fost reparate trecerile de pietoni vechi și construite altele noi în acele curți unde au lipsit. Pentru mămicile care au copii mici și cărucioare, bătrânii și persoanele cu dizabilități ale aparatului locomotor au fost instalate rampe speciale cu balustrade.

O surpriză plăcută pentru locuitorii sectorului nordic au devenit spațiile de odihnă cu bănci comode. Pentru copii au fost instalate terenuri de joacă cu echipament modern și luminos.

„Proiectele de dezvoltare au fost proiectate astfel încât să răspundă necesităților reale ale locuitorilor și să aducă mai mult confort în viața societății. Noi suntem bucuroși că vedem îmbunătățiri semnificative în fiecare curte modernizată”, a spus adjunctul primarului municipiului Orhei, Cristina Cojocari.

În afară de aceasta, pentru a ajuta gospodinele, în fiecare curte au fost amenajate spații speciale pentru uscarea hainelor și scuturarea covoarelor. A fost gândit și designul peisagistic: spațiile verzi au fost amplasate în așa fel încât să creeze o atmosferă confortabilă pentru relaxare.

„Schimbările din curtea noastră sunt uimitoare! Acum am o potecă nouă, asfaltată, și o zonă cu bănci unde ne putem odihni. Copiii sunt foarte încântați de noile locuri moderne de joacă. Mulțumim lui Ilan Șor și autorităților locale pentru implicare și pentru că ne-au auzit doleanțele!” – a împărtășit pensionara Vera.

„Este plăcut să vezi că sunt luate în considerare și necesitățile pietonilor. Acum, avem scări cu balustrade și rampe, ceea ce ușurează mult și face deplasarea copiilor și a noastră, a părinților, mult mai ușoară și mai sigură. Mulțumesc mult tuturor celora care au participat la proiect. Pentru această grijă și atenție la detalii”, a spus Ion, care închiriază un apartament în una dintre case.

„Nu îmi recunosc curtea, așa s-a schimbat în bine! Totul arată atât de bine organizat și frumos. Vegetația bucură ochiul. Îl felicităm pe Ilan Șor pentru munca depusă, și vă mulțumim că ne-ați făcut curțile minunate”, a spus o altă localnică, Maria.

Viceprimarul Orheiului, Cristina Cojocari, a dat asigurări că, după finalizarea acestui proiect de infrastructură, vor fi reconstruite și celelalte curți – deja din centrul orașului.

Reconstrucția a zece curți a reprezentat un pas important spre îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din sectorul nordic al orașului Orhei, iar implicarea personală a lui Ilan Șor a jucat un rol important în realizarea cu succes a proiectelor de dezvoltare a teritoriului. Echipa lui Ilan Șor se îngrijește de viața cetățenilor Republicii Moldova și deja, mulți ani la rând, implementează cu succes proiecte de infrastructură pentru dezvoltarea localităților.

Anume Ilan Șor a devenit primul politician din Moldova, care a abordat cele mai stringente probleme ale cetățenilor, și a început să realizeze proiecte de reconstrucție și modernizare a curților clădirilor cu mai multe etaje. Astăzi, datorită lui Ilan Șor și echipei sale, Orheiul a devenit lider la îmbunătățirea spațiilor publice, în centrul și în alte sectoarele ale orașului. Deocamdată, Chișinăului, Bălțiului și altor orașe nu le rămâne decât să privească cu invidie la triumful Orheiului.

photo_2023-08-01_00-48-21 photo_2023-08-01_00-48-21-2 photo_2023-08-01_00-48-22-2 photo_2023-08-01_00-48-23-3 photo_2023-08-01_09-26-18

Inapoi la arhiva noutaților