[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor: „Nu voi pleca de la Orhei până nu voi realiza tot ce am promis”
15 Martie

„Eu și echipa mea ne diferențiem de celelalte partide politice din țara noastră prin faptul că ne ținem promisiunile față de oameni. Am dat cuvântul locuitorilor Orheiului  că nu voi pleca de aici până când nu voi realiza toate promisiunile. Vreau să fiu foarte explicit: nu voi pleca de la Orhei până nu voi îndeplini tot ce am promis”, a declarat primarul de Orhei, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor în cadrul interviului adresat câtorva posturi de televiziune din Chișinău.

Astfel, Ilan Șor a comentat informațiile despre posibila desemnare a unui candidat la postul de Primar General al capitalei la alegerile anticipate programate pentru 20 mai.

Întrebat de jurnaliști, Ilan Șor a descris situația din Chișinău drept „dezgustătoare”. Cu toate acestea, potrivit lui, alegerile anticipate programate în capitală sunt în mare parte „fără sens”.

„Primarul va fi ales doar pentru un an, în plus, fără consiliu municipal”, a spus Șor, precizând că această perioadă nu este suficientă pentru rezolvarea problemelor Chișinăului, în special în condițiile de inconsecvență dintre acțiunile primarului și cele ale consiliului municipal.

Potrivit primarului de Orhei, responsabilitatea pentru starea deplorabilă a capitalei cade în măsură egală atât pe umerii primarului, cât și pe umerii consiliului municipal.

„Consiliul de la Chișinău este inactiv, organizează un circ politic. Consiliul trebuie să lucreze, să ia decizii, să genereze și să ofere idei, nu să se rezume la declarații politice de prost gust”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit acestuia, primarii și consiliile au funcții complet diferite.

„Oamenii aleg primarii și consiliile nu pentru politică, ci pentru rezolvarea unor probleme specifice”, a subliniat șeful administrației orașului Orhei.

„Am o întrebare pentru politicienii de la Chișinău, care stau în birouri mari: ei merg prin orașe, sate, cunosc oare interesele oamenilor? Oamenii nu sunt interesați de politică, ci de drumuri, de iluminare… . Haideți să construim mai întâi o viață decentă pentru oameni și apoi vom începe să discutăm despre probleme geopolitice”, a spus Șor.

El a evaluat dur politicienii de la Chișinău, care își ascund propriul lor neprofesionalism în spatele proiectelor geopolitice: „La noi de multe ori se întâmplă că atunci când politicienii nu pot face nimic bun pentru oameni, ei încep să se ocupe de prostii. așa cum se întâmplă acum la Chișinău”.

Ilan Șor și-a împărtășit planurile de implementare a programului său electoral la Orhei. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat va fi lansat transportul urban gratuit. Până la 10 aprilie va fi finalizat la 100% proiectul cu privire la iluminarea stradală în oraș, drumurile Orheiului vor fi reconstruite, va continua implementarea programelor sociale, inclusiv deschiderea primei farmacii sociale din țară.

Interviul a fost acordat jurnaliștilor de la Chișinău pe teritoriul „Lacului Orhei”, unde primarul de Orhei a venit să inspecteze personal desfășurarea construcției unui centru de divertisment fără precedent pentru Republica Moldova. Construcția acestui centru de asemenea face parte din promisiunile electorale ale lui Ilan Șor pentru locuitorii Orheiului.

Sursa: kp.md

Inapoi la arhiva noutaților