[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor instalează un roller coaster gratuit la OrheiLand
26 Aprilie

Cel mai mare parc de distracții din țară, „OrheiLand”, se pregătește pentru deschiderea de 1 iunie, atunci când împlinește un an de la inaugurare. Administrația Centrului vine cu surprize și atracții inedite pentru vizitatori, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

Potrivit fostului primar de Orhei, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ilan Șor, în această vară, pe teritoriul parcului va fi instalat un roller coaster de tip american, o premieră absolută pentru țara noastră. Acesta va avea lungimea traseului de 350 de metri și înălțimea unui bloc de patru etaje – 10 metri, iar lățimea de 17 metri.

Pentru deschiderea sezonului sunt pregătite mai multe surprize plăcute pentru vizitatorii de toate vârstele, care, deocamdată, sunt ținute în taină, a declarat Ilan Șor. Totuși, el a anunțat una din aceste surprize, care, în mod sigur, va fi pe placul tuturor vizitatorilor:

„Ne aflăm în perioada pregătirilor pentru deschiderea sezonului de vară la ”OrheiLand”. Și de această dată, vom instala mai multe atracții pentru copii și maturi. La fel, vizitatorii vor avea parte de mai multe surprize. În această vară, pe teritoriul celui mai mare parc de distracții din țară, vom instala un roller coaster de tip american, care nu a mai existat niciodată în Moldova”.

Roller coasterul este asamblat în prezent în Italia, fiind gândit special pentru OrheiLand, a precizat Ilan Șor. „Atracția se confecționează în Italia, special pentru ”OrheiLand”, și va fi în gestiunea orașului nostru. Totul va fi gratuit. Cred că acest lucru o să placă vizitatorilor și vor veni cu plăcere să se odihnească pe teritoriul parcului. Tot ceea ce facem aici este pentru confortul oamenilor. Aceasta nu este unica surpriză. Îi așteptăm pe toți la deschiderea parcului, la 1 iunie”, a declarat deputatul Ilan Șor.

Amintim că parcul de distracții ”OrheiLand”are o suprafață de 20 de mii de metri pătrați și a fost deschis în data de 1 iunie 2018.

Centrul este dotat cu zeci de tobogane gonflabile, trambuline şi terenuri de joacă pentru copii. Aici există și o zonă de joacă special amenajată pentru copiii cu dizabilități.

Principalele atracții sunt ”Căsuța Inversată”, iar iubitorii de adrenalină simt energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate.

Tinerii și adulții se pot odihni în zonă verde şi la un teren de bowling, iar în centrul zonei de agrement există un havuz muzical.

După încheierea sezonului de vară de anul trecut, OrheiLand a fost amenajat pentru cel de iarnă 2018-2019. Aici au fost instalate cele mai mari tobogane pentru distracțiile de iarnă, un patinoar imens, un circ ambulant unic și multe alte facilități care au transformat vizitele în parc într-o adevărată poveste de iarnă. Pentru orice situații, OrheiLand a procurat chiar și propriul „tun de zăpadă” pentru producerea fulgilor artificiali.

Centrul cultural-familial „OrheiLand” are o capacitate de peste 50 mii de persoane. Intrarea și toate atracțiile pentru vizitatori sunt gratuite.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților