[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor în vizită la cea mai bună instituție de învățământ de stat din Moldova: „Am reușit să creăm o instituție educațională cu adevărat unică pentru Moldova”
29 Septembrie

Ilan Shor, în calitate de președinte al organizației „ORT Moldova” a efectuat, pe 28 septembrie, o vizită la cea mai bună instituție de stat din Moldova – Liceul Tehnologic „B.Z. Gherțlea”, unde s-a întâlnit cu elevii și corpul didactic, transmite CURENTUL.

În discursul său, Ilan Șor, a menționat despre faptul că pășește cu mândrie pragul unei instituții de învățământ complet renovate și reamenajate, care astăzi nu poate fi comparată cu nici o instituție din Chișinău și din țară.

Vorbind despre rezultatele reconstrucției, Ilan Șor a menționat:

„Am reușit să creăm o instituție educațională cu adevărat unică pentru Republica Moldova. Unicitatea sa se referă nu doar la infrastructura modernă și cadrul didactic pe care am reușit să le creăm, calculatoare, table interactive, săli de clasă specializate pentru diferite discipline, centre tehnologice în laboratoarele cărora elevii au posibilitatea de a învăța înaltele tehnologii informaționale, o sală de sport și un teren sportiv multifuncțional – toate acestea sunt foarte importante. Dar, repet, nu numai echipamentele tehnice și tehnologice determină calitatea educației. Am reușit să consolidăm o echipă pedagogică minunată, profesori de prima și cea mai înaltă categorie, doctoranzi, autori de articole științifice. Nu aș putea să nu menționez acea atmosferă de cooperare creată între colectivul pedagogic, elevi și părinți, din cadrul liceului. Toate acestea, în complex, ne oferă rezultatele de care suntem atât de mândri. Elevii noștri sunt câștigători în cadrul olimpiadelor la nivel orășenesc, republican, internațional și de asemenea își continuă studiile în cele mai prestigioase universități din Moldova, Israel, Rusia, Europa și America. Însă, cel mai important lucru este că acești copii sunt cu adevărat inteligenți, informați și bine educați”, a spus Ilan Șor.

Potrivit lui Ilan Șor: „Investițiile în educație reprezintă o investiție în viitor. În viitorul copiilor, în viitorul țării”.

Vizita liderului politic, Primarului de Orhei și președintelui „ORT Moldova”, în cadrul liceului a avut loc după noul an evreiesc, care a fost sărbătorit cu ceva timp în urmă. Cu prilejul acestei sărbători, Ilan Șor i-a felicitat pe cei prezenți la eveniment cu începutul celui de-al 5 778-lea an.
La final, Ilan Șor le-a urat succes și prosperitate elevilor și cadrului didactic, vizitând clasele și cabinetele de studii.

Liceul „B.Z. Gherțlea” – fosta școală evreiască nr. 22 este cea mai bună dintre toate instituțiile de învățământ din Moldova. Liceul este situat în clădirea fostei școli nr. 33 din Chișinău, sectorul Râșcani, care a fost supusă unor lucrări de reconstrucție și reechipare. Din 2001, poartă numele unei persoane politice și publice de proveniență evreiască – Gherțlea (Beniamin Zeev).

Clasele de studiu sunt echipate cu cele mai modernă tehnică. Sponsorul principal al Liceului este organizația internațională ORT, care este condusă în Moldova de Ilan Șor. Cei mai buni studenți sunt premiați cu premiul „Miron Șor” pentru succesul lor academic, de doua ori pe an.

Liceul Gherțlea dispune de o infrastructură școlară deosebită. Clasele de studii sunt dotate cu table școlare interactive și videoproiectoare, iar cabinetele de fizică, chimie și informatică sunt echipate cu cea mai performantă tehnică utilă la realizarea diferitor experimente.

Mai mult, Liceul Gerțlea este cunoscut grație performanțelor și reușitelor obținute în domeniul tehnologiilor informației moderne, robotică și cibernetică.

Pe lângă copiii de naționalitate evreiască, în cadrul liceului învață și copii de alte naționalități, în mare parte rezidenți. Elevii și absolvenții Liceului sunt cunoscuți pentru succesul lor în diferite competiții și olimpiade, inclusiv în competiții internaționale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților