[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor, despre alegerea lui Grosu președinte al PAS: A fost o competiție „strânsă” și „democratică” dintre el și propriul său ego
16 Mai

Alegerea lui Igor Grosu în funcția de președinte al PAS a fost la fel de falsă și mimată ca și toate concursurile pentru funcții publice organizate până acum de guvernarea Maiei Sandu. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, care a mai adăugat că alegerile au fost competiție „strânsă” și „democratică” dintre Grosu și propriul său ego. 

„În acest week-end a avut loc un eveniment care a ținut în suspans întreaga clasă politică din Moldova. După o competiție strânsă dintre Igor Grosu și propriul său ego, Igor Grosu „a câștigat” funcția de președinte al PAS. Oricum, credem că, deși era singurul candidat înscris în cursa pentru șefia partidului, Grosu oricum a avut foarte mari emoții. Ce să spunem, un adevărat exercițiu democratic a avut loc la congresul partidului Maiei Sandu, o veritabilă competiție, care seamănă leit cu toate concursurile pentru funcții publice, organizate până acum de guvernarea PAS și mimate atât de frumos și de artistic, încât îți vine să-i crezi. Dar noi nu-i credem, că doar nu suntem nebuni”, a declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a criticat și faptul că PAS renunțat la sloganul „Vremuri bune” și au optat pentru un nou slogan, la fel de ipocrit.

„PAS a renunțat la sloganul cu care i-au aburit pe moldoveni. Gata, PAS nu mai pornește vremurile bune. De data asta și-au ales un alt slogan, la fel de amăgitor: „Cu PAS în Europa”. După ce au adus Moldova cu un PAS în groapă, Grosu vrea să ducă Moldova cu un PAS în Europa. Păi deja au venit vremurile bune și n-am observat noi? Sau vă e rușine să mai pronunțați acest slogan, după ce ați dus țara în sărăcie, iar pe oameni în prag de disperare? Să înțelegem că toate problemele din Moldova le-ați rezolvat și acum ați hotărât să-i duceți pe moldoveni în Europa. Să înțelegem că, de acum înainte, cât va dura această ipotetică aderare la Uniunea Europeană, problemele grave cu care se confruntă moldovenii se amână sau vor rămâne nerezolvate”, a mai declarat Ilan Șor.

Șor a mai adăugat că pentru a ajunge în Europa trebuie să facem mai întâi ordine la noi acasă, să implementăm reforme, să majorăm salariile și pensiile și să ridicăm nivelul de trai.

„Rupți în fund nu are nimeni nevoie de noi acolo. Începând cu anul 2015, Partidul „ȘOR” a adus Europa la Orhei și am transformat raionul într-o regiune cu adevărat înfloritoare. Noi dezvoltam Orheiul în timp ce voi îi mințeați pe oameni și le promiteați cioara de pe gard. În condițiile unei crize de proporții, suntem singurii care continuăm să dezvoltăm Moldova. În următorii 5 ani, în raionul Orhei, vor fi modernizate, în total, 70 de localități. Așa că, oameni buni din PAS, așa nu se poate, lăsați sloganul cu Europa deoparte și vă rog să vă întoarceți la sloganul vremuri bune și să faceți odată și odată pentru această țară. Înainte de a merge la Bruxelles, le recomandăm celor din PAS să treacă mai întâi pe la Bălți, Sângerei, Soroca sau Cahul. Să-i ajutăm pe oameni să depășească criza pe care tot voi ați adus-o. Lăsați propaganda, minciuna și promisiunile utopice și înșelătoare și apucați-vă de lucru, nu mai vindeți iluzii deșarte oamenilor”, a conchis Ilan Șor.

În context, și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a făcut haz de necaz pe seama alegerii lui Igor Grosu în funcția de președinte al PAS.

„Igor Grosu a devenit președinte al PAS, fiind singurul candidat înregistrat în cursă. Ce să zicem? Nu-s candidați, nu-s probleme. Parcă am mai văzut asta pe la Bălți, cu vreo jumătate de an în urmă. Concurență, echidistanță, competiție, corectitudine? Nu, asta nu e despre cel mai „european” partid din Moldova. Oricum, alegerea lui Igor Grosu în funcția de președinte al PAS este de bun augur. Nu pentru PAS, ci pentru țară. Noul lider al partidului de guvernare este cea mai bună candidatură pentru a duce formațiunea înapoi în opoziție. Știe el cel mai bine cum să facă asta, de la înălțimea celor două procente de popularitate pe care le are în sondaje”, a scris deputatul Marina Tauber, pe pagina sa de Facebook.

Inapoi la arhiva noutaților