[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGSU a desfășurat un exercițiu explicativ pentru prevenirea focarelor de ardere a vegetației uscate
31 Martie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a efectuat un exercițiu de teren pentru a arată generarea și stingerea incendiilor de vegetație uscată, transmite CURENTUL.

Astfel, astăzi, 31 martie pompierii au improvizat o ardere a unei suprafețe extinse de teren. Mai mult ca atât, angajații IGSU au comunicat cum se produce un incendiu de vegetație și care sunt cauzele principale de generare a acestuia. În urma lucrărilor de igienizare a unui teren, a fost aprins gunoiul menajer, iar în scurt timp arderea s-a propagat pe o suprafață extinsă.

Aplicația demonstrativă pentru cetățeni a fost organizată de instituția în contextul majorării focarelor de ardere a vegetației uscate. În acest context, pompierii IGSU repetat îndeamnă populația să respecte regulile anti incendiare și să nu aprindă vegetația uscată, sau gunoiul menajer. În condiții de umiditate redusă, vânt puternic, orice scânteie provoacă incendii de proporții.

Potrivit IGSU, de la începutul anului pompierii au realizat peste 5815 de misiuni la lichidarea focarelor de ardere fiind compromise peste 42 000 hectare de teren. În situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Inapoi la arhiva noutaților