[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP: 9 deputați au admis încălcări la evenimentele din 9 mai
10 Mai

Nouă deputați au admis încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova, care vizează purtarea panglicilor, semnelor, literelor sau combinațiilor acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse din Ucraina. Despre aceasta a anunțat Inspectoratul General de Poliție, informează CURENTUL.

Polițiștii au asigurat ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pentru ca toate evenimentele publice de ieri să se desfășoare în siguranță. Pe tot parcursul zilei, în cele peste 500 de locații din întreaga țară au participat în jur de 43 de mii de persoane.

„În toată această perioadă, polițiștii au monitorizat procesul de desfășurare a acestor întruniri și au depistat mai multe încălcări ale legislației.

180 de persoane au admis încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. În 16 cazuri au fost vizați oficiali, 9 dintre care sunt deputați. Încălcări au admis și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia.

Au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Restul persoanelor urmează a fi citate la Poliție pentru documentare” – a comunicat instituția.

E de menționat că, în 2022, Codul Contravențional al Republicii Moldova nr.218/2008 a fost completat cu articolul 365/5 care stabilește răspunderea contravențională pentru confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Inapoi la arhiva noutaților