[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Munteanu: Prin decizia de astăzi se merge pe cel mai prost scenariu
25 Martie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, menționează că dacă dizolvarea Parlamentului nu va avea loc, atunci actualul Guvern Ciocoi nu va putea ractifica bugetul pentru 2021, nu va gestion a programul de vaccinare, transmite CURENTUL.

Igor Munteanu s-a referit la situația de astăzi din Parlament:

„Votul de investire a unui guvern anti-criză a eșuat. Candidatul desemnat Grosu a repetat scenariul Gavriliță. Nu a existat cvorum pentru investirea guvernului Grosu și nici pentru ședința ordinară a legislativului. Eșecul procedurii de investire va fi reclamată la Curtea Constituțională, care va decide dacă sunt ori nu întrunite circumstanțele dizolvării actualului Parlament. Tot astăzi, PSRM a reamintit că are un candidat al său, Golovatiuc, care are 53 voturi.

Astfel, PSRM speră să obțină în scurt timp recunoașterea de către Curtea Constituțională a faptului de ”simulare a procedurii de desemnare a candidatului”. Vom vedea”, menționează Munteanu.

Deputatul spune că fără un guvern plenipotențiar cu atribuții depline, R. Moldova nu va primi asistența externă de urgență pentru sectoarele economice cele mai afectate.

„Dacă sesizarea PSRM va avea câștig de cauză, atunci ne vom trezi cu un guvern socialist, ori cu o radicalizare a crizei politice și constituționale. Prin decizia de astăzi se merge pe cel mai prost scenariu, definit de iresponsabilitate și egoism politic. Doar în ultimele 3 luni, RM a înregistrat 1680 persoane decedate de Covid19, fiind plasată pe locul 7 în lume de decese (raportat la numărul de populație). Peste 30.000 de cazuri de Covid19 la domiciliu, aceste persoane neputând fi spitalizate din lipsă de locuri în spitale. Le dorim sănătate pentru că fără un guvern efectiv ei sunt pe cont propriu. În rest, doar vorbe și carambol de interese”, a specificat Munteanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților