[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Munteanu: Comisia avansează
16 August

Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu, a oferit noi detalii despre starea de lucruri în activitățile de anchetă, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Munteanu a scris că, Comisia de anchetă parlamentară (N.51) pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor /concesionărilor/ APP a proprietății publice (2013-2019) avansează.

„Ieri, am solicitat confirmarea primirii invitațiilor de participare la concursul privind concesionarea aeroportului internațional Chișinău (AIC) celor 5 companii aeroportuare selectate de Comisia de evaluare, conform Hotărârii de Guvern N.321 din 30.05.2013. Comisia de concurs urma să expedieze candidaților selectați invitații de participare la concurs, iar responsabil de invitații a fost Petru Jardan, pe atunci Directorul î.S. Aeroportul Internațional Chișinău. Cele 5 companii selectate au fost: AENA International – Madrid, Spania – Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas; Aeroports de Paris – Paris, Franța; Flughafen Wien AG – Viena, Austria; Heathrow Airport Holdings – Londra, Anglia; Houston Sistem Aeroportuar – Houston, USA. La 30.08.2013 a fost semnat contractul de concesiune dintre concedent, APP, și Avia-Invest în calitate de concesionar. Restul detaliilor le veți afla din raportul de anchetă”, a scris Munteanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților