[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia
21 Octombrie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elena, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, informează CURENTUL.

Ajuns în seara zilei de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia.

„Chiar dacă sunt departe de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Le-am spus că noul Parlament a votat și va vota legi care să curățe sistemul de corupție, legi care să permită un climat de afaceri propice, cu reguli clare, ca să atragem investiții străine”, a declarat Grosu.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre Acordul de securitate socială între Republica Moldova şi Republica Elenă, care a fost semnat acum o lună la Chișinău. Potrivit Președintelui Parlamentului, acesta este un document important pentru cetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Grecia și care trebuie ratificat cât mai repede.

„Le-am dat asigurări că vom munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, dar totodată vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă. Toate acestea sunt posibile dacă le vom face împreună”, a menționat Grosu.

Tot în seara zilei de miercuri, Președintele Parlamentului a participat la ceremonia organizată de către Asociația descendenților Eroilor Revoluției Elene din 1821, în cadrul căreia i-a fost înmânat un premiu-simbol cu ocazia aniversării a 200 de ani a Revoluției Elene.

Igor Grosu a purtat discuții cu Konstantinos Maravegias, președintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Republica Elenă și Republica Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Elene.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mâine, Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei și va avea un șir de întrevederi cu omologi din alte țări.

Cristina Pendea

grosu1

Inapoi la arhiva noutaților