[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu a vizitat satul Manta din Cahul, unde a fost organizat festivalul ”Florile dalbe”
18 Decembrie

Președintele Parlamentului a mers în satul Manta, raionul Cahul, unde a avut loc festivalul „Florile dalbe”. La eveniment a participat și deputatul Ion Groza.

Pe scenă au evoluat ansambluri artistice din localitățile din lunca Prutului – Manta, Brânza, Crihana-Veche, Vadul lui Isac, Slobozia Mare, Câșlița-Prut, care au prezentat tradițiile de iarnă moștenite din străbuni.

„Mă bucur să văd pe scenă atât copii, cât și persoane în etate. E frumos spiritul sărbătorilor, mă bucur că în lunca Prutului s-au păstrat aceste tradiții, care sunt transmise celor mici. Atât timp cât o să mai auzim plugușorul, o să mai mergem cu uratul și colindatul, atât timp o să dăinuie neamul nostru”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Festivalul „Florile dalbe” a fost organizat de Consiliul Raional Cahul, în colaborare cu Primăria comunei Manta, în contextul campaniei naționale „Hai acasă de Crăciun”. Aceasta a fost lansată de Guvernul Republicii Moldova cu scopul de a celebra și fortifica legăturile în comunitățile din întreaga țară prin valorificarea tradițiilor.

Inapoi la arhiva noutaților