[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu a invitat companiile din Turcia să participe la proiecte de dezvoltare a resurselor regenerabile în Republica Moldova
27 Ianuarie

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat, în cadrul vizitei la Ankara, cu Ministrul Energiei și al Resurselor Naturale al Republicii Turcia, Fatih Donmez, și cu ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu. 

Șeful legislativului a convenit cu ministrul Energiei și al Resurselor Naturale să fie consolidată cooperarea moldo-turcă în domeniul energetic. În context, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu va participa la Summitul Gazelor Naturale, care va avea loc la Istanbul, în perioada 14-15 februarie curent.

„În anul 2023, Moldova se va concentra pe dezvoltarea resurselor regenerabile și a creșterii eficienței energetice. Astfel, am invitat partea turcă să participe la aceste proiecte. Turcia este printre liderii europeni în producerea energiei regenerabile și vrem să învățăm din experiența lor”, a declarat Igor Grosu.

Discuțiile cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavușoğlu, s-au axat pe subiecte ce țin de relațiile bilaterale, perspectivele de cooperare în diverse domenii și reducerea impactului asupra regiunii a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre statutul de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce determină autoritățile să fie și mai hotărâte în implementarea reformelor. „Acest dialog intens vine să confirme încă o dată caracterul strategic al relațiilor noastre bilaterale și interacțiunea excelentă în cadrul mai multor organizații internaționale și regionale și dorim ca această să rămână la nivelul cuvenit”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la finalul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia.

Inapoi la arhiva noutaților