[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon refuză să semneze decretele de învestire a noilor miniștri. Filip: „Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional”
20 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să semneze decretele de învestire a noilor miniștri: Silvia Radu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Nicolae Ciubuc – ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut la emisiunea „Glavnîi Vopros” de la canalul NTV Moldova.

Igor Dodon a spus că a semnat deja o scrisoare, pe care a expediat-o Premierului, prin care a refuzat numirea acestor doi candidați.

„Acești noi candidați nimic nu vor face până la alegeri, este clar, nu vor reuși. Ei sunt departe de a face ceva. Mie mi se pare că se face asta pentru ca să fie ridicați acești candidați, ca ulterior să fie înaintați în alegerile parlamentare. Este o mișcare, ca aceste persoane să candideze pe unele circumcripții. Și, asta nu îi va ajuta. Poate e o mișcare de PR, ca să arate cine e bărbatul în casă. Timpul va arăta. Eu cred că fiecare trebuie să se ocupe cu ceea ce se pricepe. Pe fiecare segment, trebuie să se ocupe o persoană cu experiență. Guvernul să ia o decizie”, a precizat Dodon.

În replică, pe o rețea de socializare, Premierul Pavel Filip a scris că, refuzul Președintelui Igor Dodon de a numi cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției.

„Refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților