[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon – primul Președinte al Republicii Moldova care s-a adresat direct deputaților ruși
21 Noiembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut, astăzi, un discurs la ședința în plen a Dumei de Stat a Federației Ruse, fiind primul Președinte al Republicii Moldova care s-a adresat direct deputaților ruși, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că le-a amintit parlamentarilor despre istoria comună de 500 de ani a țărilor și popoarelor noastre, în mod deosebit, a atras atenția deputaților asupra valorilor ortodoxe și familiale, care și astăzi sunt un factor unificator.

„Am descris detaliat etapa contemporană a relațiilor moldo-ruse și i-am asigurat pe partenerii ruși de faptul că Administrația Președintelui Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru restabilirea cooperării comerciale, economice, culturale și politice dintre țările noastre. În acest context, am propus părții ruse semnarea Declarației Comune privind parteneriatul strategic și crearea unui Comitet comun la nivel politic înalt, cu scopul de a discuta detaliat problemele strategice. De asemenea, le-am explicat deputaților ruși esența strategiei politicii externe echilibrate dintre Est și Vest realizată de Președintele Moldovei în baza principiului constituțional al neutralității permanente”, a spus șeful statului.

Potrivit lui Dodon, a relatat despre starea actuală și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menționând rolul important al Federației Ruse ca intermediar și garant.

Notă: Textul integral îl puteți găsi aici.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților