[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Pericolul nr. 1 acum este anume tot ceea ce fac unioniștii pentru Republica Moldova”
20 Martie

România, prin susținerea declarațiilor simbolice semnate de către Primăriile și consiliile locale, duce la riscul ca dușmanul nr. 1 al moldovenilor să devină românii. Declarația a fost făcută de către Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Igor Dodon susține că poate apărea o ură în societate față de tot ce-i românește și el nu-și dorește acest lucru.

„Eu cred că pericolul nr. 1 acum este anume tot ceea ce fac unioniștii pentru Republica Moldova. Și nu întâmplător se adresează sute de oameni: „Dl Dodon, faceți ceva! Scoateți-ne în stradă”. Și eu vreau să vin cu un mesaj: „Nu vă dați la provocații”! Nu trebuie de ieșit, pentru că, uitați-vă, haideți eu fac un apel și scot și eu 50 de mii de oameni și ne punem piept în piept… Cu ce o să se termine chestia asta? Asta este destabilizare, dar în afară de ceea ce am spus, un mesaj către colegii noștri din România: eu vreau ca ei să conștientizeze că prin susținerea unor astfel de acțiuni există riscul major ca dușmanul numărul unu al Republicii Moldova, al moldovenilor să fie românii!

Ei acum nu glumesc. Prin ceea ce fac ei, pentru că la noi moldovenii, știți cum e, măi, răbdăm, răbdăm, răbdăm, dar ce se vâră peste noi? Și la 70 și ceva de procente sunt categoric împotrivă și o să apară o ură datorită unionismului față de tot ce este românește. Și acesta-i riscul mare. Eu nu-mi doresc acest lucru; ei sunt prietenii noștri, sunt vecini, dar eu nu vreau să se ajungă la ceea ce s-a ajuns, de exemplu, între Ucraina și Rusia. Dar ceea ce fac ei acum și tacit susțin acest lucru, o să ajungă, credeți-mă, dacă continuă tot așa, o să ajungă că-s dușmanul numărul unu și o să vedeți, o să apară în toate sondajele: a Moldovei este România. Nouă ne trebuie lucrul acesta?””, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților