[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon la discuții cu Jürgen Hardt: „Am exprimat recunoștință pentru asistența financiară constantă acordată de Germania țării noastre”
9 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, o întrevedere cu Jürgen Hardt, deputat în Bundestagul german, purtător de cuvînt al Grupului CDU/CSU și specialist în politică externă, care se află cu o vizită de lucru în țara noastră, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, au discutat mai multe chestiuni cu privire la relațiile moldo-germane, menționând necesitatea dinamizării și amplificării dialogului politic bilateral.

„Am exprimat recunoștință pentru asistența financiară constantă acordată de Germania țării noastre prin diverse proiecte bilaterale de colaborare. Totodată, am manifestat interes pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice şi intensificarea schimburilor comerciale cu Germania. Am adus sincere mulțumiri pentru promptitudinea recunoașterii noii majorități parlamentare și a Guvernului precum și pentru susținerea eforturilor depuse de noua guvernare legitimă în vederea stabilizării situației în țară. În context, am menționat că Republica Moldova, pe parcursul ultimelor 30 de zile, a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, depășind mai multe provocări și riscuri. Am subliniat faptul că doar cu susținerea partenerilor externi, a consensului național intern, a promovării unei politici externe echilibrate, precum și a colaborării eficiente dintre Parlament, Guvern și Președinție – va putea fi pusă baza unei dezvoltări durabile și prospere a Republicii Moldova”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților