[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Întoarcerea avionului în care se afla viceprim-ministrul rus Rogozin e un show rusofob fără precedent
28 Iulie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, califică întoarcerea din drum a avionului în care se afla viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, drept „un show rusofob fără precedent”, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a menționat că acest show, îndreptat împotriva cetățenilor R. Moldova și a partenerului strategic -Federația Rusă, „o să le iasă pe ochi” celor care l-au organizat.

„Voi, cei din Partidul Democrat, credeți că blocarea unor artiști sau a avioanelor vă face mare rating la americani? Problema este că Chișinău și PDM sunt doar niște pioni în jocul politic, dar el e mult mai complex. Chișinăul și Bucureștiul sunt parte a unui joc geopolitic îndreptat împotriva Rusiei. Numai noi începem să realizăm apropierea malurilor Nistrului, se încep problemele. Rezolvarea problemei transnistrene înseamnă foarte clar că NATO aici nu va fi. Regret că, guvernarea din Moldova, anume PDM și Guvernul, majoritatea parlamentară, fac acest joc murdar geopolitic. Această majoritate este pro-unionistă și pro-NATO”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele s-a referit și la anularea Referendumului de ieri: „Ieri Curtea Constituțională a tăiat dreptul Președintelui de a anunța Referendumuri. Credeți că asta vă va ajuta? Pe 24 septembrie vom ieși în stradă, vom organiza Referendumuri, nu aveți nici o șansă. Păcat că astfel suferă cetățenii R. Moldova”.

Igor Dodon și-a cerut scuze din partea poporului moldovenesc față de artiștii ruși, oamenii simpli care au vrut să vină în R. Moldova.

„Sute de mii de moldoveni se află în Federația Rusă, dar voi ați decis să vă bateți joc de cântăreți? În avion erau sute de moldoveni cu copii mici care veneau acasă. De ce ați făcut acest lucru? Dacă aveți careva obiecții – trebuia să le clarificați acasă”.

De asemenea, Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de protestul organizat la Aeroport. „Cum se explică că la Aeroport cetățenii altui stat, români, unioniști din R. Moldova, combatanți blochează aeroportul? Mașinile oficiale la Președinție – stopate?”, a întrebat el.

Igor Dodon a venit cu un mesaj către cetățeni: „Fiți gata, poliția și serviciul de pază n-o să ne apere. Fiți gata atunci când o să vă spun să veniți la Chișinău. Se apropie momentul când va trebui noi să punem lucrurile la locul lor”.

Totodată, Președintele a anunțat că va participa la evenimentele de mâine, organizate la Tighina, Bender și va purta discuții cu liderul de la Tiraspol.

Menționăm că, astăzi, la Aeroportul Chișinău un grup de unioniști și membri ai Uniunii Veteranilor de Război au protestat, fiind nemulțumiți de preconizata vizită a lui Dmitri Rogozin în Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților