[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: În această zi, trebuie să ne amintim despre ce a fost în trecut
22 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, astăzi, de Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei, susține că „datoria noastă este să păstrăm pacea pe meleagul nostru natal”, informează OFICIAL.

„Astăzi, în Moldova şi în alte state din fosta Uniune Sovietică este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe cîmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În această zi, în anul 1941, a început cel mai groaznic război din istorie – Marele Război pentru Apărarea Patriei. Moldova fiind la hotare, de asemenea a fost atacată de fasciști, iar printre victimele căzute pe cîmpul de luptă, sînt buneii și străbuneii noștri. Această bătălie cruntă a luat viețile a 70 de milioane de oameni, iar cea mai mare pierdere de vieți omenești a avut-o poporul sovietic – aproximativ 27 de milioane de victim”, a scris Dodon, pe Facebook.

În același timp, el s-a referit și la alte detalii. „În această zi, trebuie să ne amintim despre ce a fost în trecut și să nu permitem ca acest lucru să se repete. Datoria noastră sfîntă este să păstrăm pacea pe meleagul nostru drag. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților