[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: După alegeri, voi chema la discuții liderii partidelor care vor trece în Parlament
23 Februarie
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, speră că nu va fi destabilizare în țară, urmare a alegerilor care vor avea loc mâine, informează CURENTUL.
„Dacă în Moldova va fi o anumită destabilizare, ea va avea rădăcini politice interne: fie partidul de guvernămînt nu va fi de acord cu rezultatele alegerilor și va cere anularea acestora, fie din alegeri va fi exclus vreun concurent electoral, fie se va face falsificarea totală a alegerilor și oamenii pur și simplu vor ieși în piață și vor cere alegeri repetate”, a spus șeful statului, în cadrul emisiunii „Piatnitsa” la RTR Moldova.
Totodată, Dodon afirmă că, dacă va avea loc o destabilizare, învingători nu vor fi.
„Eu sper foarte mult că vom evita toate acestea, pentru că, în caz contrar, va exploda totul și nu vor fi învingători. Noi ne pregătim de orice scenariu și răspunsul va fi foarte dur”, a spus el.
De asemenea, șeful statului a spus că, pe 25 sau 26 februarie, când va fi clară situația după alegeri, va invita liderii tuturor partidelor care vor trece în Parlament, pentru a discuta rezultatele și pentru a conveni de principiu să fie evitată destabilizarea.
Cristina Pendea
Inapoi la arhiva noutaților