[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Coaliția PSRM – „ACUM” și Guvernul se bucură de sprijin din partea majorității impunătoare a populației țării noastre
23 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere cu co-raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța), care se află în țara noastră cu o vizită de documentare, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că a apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul organizaţiei cu privire la situația din țara noastră.

„Consider că implementarea recomandărilor şi expertizei CoE este o completare necesară a acțiunilor actorilor din Republica Moldova, orientate spre consolidarea democrației, statului de drept și drepturilor omului la nivel naţional. Am subliniat necesitatea implementării reformelor în domeniul justiției și în alte domenii prioritare, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, spre beneficiul populației Republicii Moldova și pentru dezvoltarea durabilă a țării. În mod special, am exprimat recunoștință Comisiei de la Veneția pentru opinia pe marginea situației constituționale din luna iunie curent. În context, am reiterat că depășirea pașnică a crizei respective este un succes major pentru societatea noastră, întrucât coaliția PSRM – Blocul ”ACUM” și Guvernul Republicii Moldova se bucură de sprijin din partea majorității impunătoare a populației țării noastre, dar și din partea administrației prezidențiale”, a scris Dodon.

Șeful statului a subliniat importanța promovării unei politici externe echilibrate, care presupune păstrarea în vigoare a tuturor acordurilor cu partenerii străini, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, și restabilirea relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților