[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Ceea ce face guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe”
5 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, după cum a promis, nu va ceda în nici un caz în fața guvernării, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, nu va accepta candidaturi compromise și nu va semna legi care contravin intereselor cetățenilor.

„Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe. După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în câteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și în Guvern, și în Parlament, și în Curtea Constituțională. Este inadmisibil ca cetățenii care au jurat credință statului român să decidă politica statului moldovenesc. În ce privește legea anti-propagandă, aceasta constituie un abuz evident asupra libertății de informare a cetățenilor Republicii Moldova. Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraților, aflați la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalității Republicii Moldova? Referitor la informarea cetățenilor, există multe posibilități prin care ei vor putea avea acces la știrile cenzurate politic. Iar ceea ce face acum guvernarea seamănă mai mult a agonie, decât a democrație”, a precizat el.

Potrivit lui Dodon, va veni timpul „și politica standardelor duble va face victime în rândul democraților”.

„Ei vor avea de suferit, pe termen lung, inclusiv din cauza geopoliticii agresive pe care ei o promovează. În acest an va fi dată lupta decisivă. De aceea, îndemn cetățenii la consolidarea tuturor forțelor patriotice împotriva guvernări eurounioniste, care crede că prin forță și presiune va supune voința poporului. Victoria va fi de partea noastră”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților