[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: „Am informat conducerea Găgăuziei despre proiectele sociale pe care le lansăm în Autonomie”
18 Octombrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că au discutat situaţia din Autonomie şi din ţară.

„Irina Vlah m-a informat despre faptul că în Găgăuzia sunt în derulare mai multe proiecte investiționale importante. Astfel, în proces de finalizare se află deschiderea unei noi întreprinderi cu finanțare din Japonia, în cadrul căreia vor fi create 400 de locuri de muncă. Totodată, am discutat chestiuni legate de elaborarea bugetului pentru anul 2018. Am informat conducerea Găgăuziei despre proiectele sociale pe care le lansăm în Autonomie, inclusiv construcția complex-urilor sportive în cele mai mari sate şi acordarea unui sprijin la peste 10 grădiniţe de copii din Găgăuzia, cu suportul Fundaţiei Primei Doamne „Din Suflet””, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că au discutat și despre iniţiativa Primei Doamne, Galina Dodon, privind organizarea unor vizite de informare, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic acreditaţi în ţară, în raioanele Moldovei.

De menționat că, o astfel de vizită este preconizată pentru mâine, în Găgăuzia.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților