[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată programul vizitei Președintelui Turciei în R. Moldova!
17 Octombrie

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, întreprinde o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitația Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, informează CURENTUL.

Agenda vizitei pentru data de 17 octombrie prevede:

La ora 12:00 – ceremonia oficială de întâmpinare a E.S. Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia şi a Emine Erdoğan la sediul Președinției RM.

Ulterior – fotografie de protocol a Președinților RM şi RT împreună cu soțiile în faţa drapelelor RM şi RT.

Întrevederea tête-à-tête a Recep Tayyip Erdoğan cu Igor Dodon, urmată de o întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale; Semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova, dar și declarații pentru presă.

Tot astăzi, va avea loc și ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.

La ora 16.30 va avea loc întâmpinarea președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, de către prim-ministrul Pavel Filip; ora 16.35 – Fotografie de protocol comună a celor doi oficiali; ora 16.40 – Întrevederea premierului Pavel Filip cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan; ora 17.40 – Semnarea documentelor bilaterale.

Pentru ziua de joi, 18 octombrie, Recep Tayyip Erdoğan va participa la Inaugurarea Oficială a Casei de Cultură din mun. Comrat, inaugurarea oficială a sediului medical de diagnostic din Comrat; discursul lui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia, dar și inaugurarea grădiniței nr.1 ”Hodja Nasreddin” din Comrat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților