[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum vor administra Primăria alți trei candidați, dacă vor câștiga scrutinul!
17 Mai

Alți trei candidați pentru funcția de Primar General al Capitalei, în cadrul dezbaterilor de la Radio Moldova, au spus cum vor administra Primăria, dacă vor câștiga alegerile, transmite CURENTUL.

La dezbatere au participat Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist (PEV), Alexandr Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră – Moldova” și Vasile Costiuc, candidatul Partidului „Democrația Acasă”.

„Voi începe printr-un audit al activității Primăriei. Avem subdiviziuni care au câte un milion buget, cu 3 oameni, dar care nimic nu realizează. Trebuie de văzut care este eficiența acestor subdiviziuni: poate le lichidăm, poate le comasăm, să aducă eficiență pentru locuitorii Capitalei. Te duci la Primărie și nu poți obține un răspuns la întrebarea care te frământă. Am încheiat un Acord cu societatea civilă, împreună vom face această restructurare”, a spus Victor Strătilă.

„Trebuie să scăpăm mai întâi de un viciu, care se numește cumetrism și nănășism. Trebuie ca toți angajații Primăriei să fie aleși după criteriile profesionale. Trebuie să economisim banii municipali prin eliminarea birocrației”, a spus Alexandr Roșco.

„Avem nevoie de a organiza o masă rotundă pentru a vedea cum putem face această restructurare. Avem în Primărie 23 direcții și 64 întreprinderi falimentare care aduc prejudicii enorme. Eu aș porni de la aceea ca să adunăm toate serviciile și direcțiile într-un ghișeu unde cetățenii să poată obține documentele. O parte din servicii se pot presta și online. Mulți vorbesc de restructurare, dar nu ridică un deget pentru a o face”, a spus Vasile Costiuc.

Dezbaterile sunt organizate în parteneriat cu Asociația „Promo LEX”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților