[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum își propune Ion Ceban să transforme capitala într-un oraș al culturii, istoriei și turismului!
24 Aprilie

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al mun. Chișinău, Ion Ceban, susține că, dacă câștigă alegerile, imediat după preluarea funcției, va dispune efectuarea unei ample evaluări a stării monumentelor istorice, a monumentelor de arhitectură din capitală. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în cadrul căreia a fost prezentată viziunea sa privind transformarea Chișinăului într-un oraș al culturii, istoriei și turismului, informează CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că în Chișinău situația monumentelor istorice este deplorabilă.

„Vom veni cu un nou registru al acestor monumente și cu planuri concrete de restaurare, reabilitare a fiecărui monument istoric, vom acorda atenție deosebită restaurării și reconstrucției tuturor străzilor și clădirilor istorice ale Chișinăului vechi. Anticipând o creștere a numărului de turiști ca urmare a reabilitării infrastructurii istorice, avem în plan și alte măsuri complementare, precum crearea de zone turistice culturale și de divertisment, a rutelor turistice, a festivalurilor tematice și a evenimentelor festive. De asemenea, vom acorda suport pentru concursurile internaționale de cântece și dans. Ne propunem promovarea activă a brandului „Chișinău” pe arena regională și internațională”, a enumerat socialistul.

Totodată, Ion Ceban s-a referit și la organizarea de iarmaroace, pe tot parcursului anului – așa cum se practică în numeroase orașe de peste hotare. Un alt proiect pe care-l are în plan socialistul ține de crearea unui Centru municipal pentru meșteșugurile populare. „Ne propunem să venim și cu un program special privind crearea zonelor de agrement turistice și pescuit sportiv”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților