[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum a decurs săptămâna în penitenciarele din țară
21 Mai

Săptămâna trecută în instituțiile penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 416 deținuți, 76 persoane eliberate, 86 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 988 – încadrați benevol în câmpul muncii, o persoană a decedat, transmite CURENTUL.

De către serviciile reintegrare socială au fost realizate 167 intervenții recuperative, pentru modificarea nivelului cognitiv, afectiv și comportamental, precum și al reintegrării socio-profesionale. Prezența la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 1 553 persoane.

Totodată, în cadrul activității Direcției medicale, în Penitenciarul spital Pruncul pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 28 deținuți. Pentru investigații suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 12 pacienți, au fost efectuate 6 apeluri la serviciul de urgență 112.

În vederea combaterii pătrunderii lucrurilor interzise, angajații penitenciarelor au depistat și ridicat la punctele de trecere și control: 2 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 36 litri de alcool, 5 pachete cu conținut de masă vegetală, presupuse substanțe narcotice. Persoanele civile au fost predate organelor de poliție.

Din alte state au fost transferate 3 persoane (Federația Rusă).

În aceeași perioadă de referință, serviciul achiziții a perfectat 2 contracte de mică valoare privind achiziționarea ștampilelor, sigiliilor și panourilor Administrației Naționale a Penitenciarelor, în valoare totală de 49 mii lei. Totodată, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a uniformei de serviciu a sistemului penitenciar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților