[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cum a decurs săptămâna în penitenciare
14 Mai

În perioada săptămânii trecute, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 412 persoane, 58 deținuți au fost eliberați și 70 persoane au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1002 din care sunt încadrați benevol în câmpul muncii, un deținut a decedat, transmite CURENTUL.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 209 ore educative în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele de resocializare a fost de circa 1 755 persoane.

În cadrul măsurilor Direcției medicale, la Penitenciarul spital Pruncul, pe motiv de sănătate, au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 45 deținuți. În cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 3 pacienți, au fost efectuate 3 apeluri la serviciul 112 pentru servicii medicale.

Acționând în vederea combaterii introducerii lucrurilor interzise penitenciare, angajații sistemului penitenciar au contracarat la punctele de trecere și control 6 telefoane mobile, accesorii pentru telefoane, circa 5,5 litri de alcool și au depistat un pachet cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice. Persoanele civile implicate au fost predate organelor de poliție.

În perioada de referință, serviciul achiziții publice a perfectat un contract de mică valoare privind achiziționarea de materiale pentru Campionatul European de fotbal, EURO4PRISON2018, în valoare totală de 49 mii lei. Totodată, au fost atribuite 4 contracte pentru achiziționarea de servicii, în valoare totală de 1,2 mln. lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților