[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diaspora Engagement Hub: Ei sunt moldovenii din străinătate care vor primi granturi pentru a-și realiza proiectele
26 August

Programul de granturi Diaspora Engagement Hub, a selectat pentru finanțare doar patru dosare din cele 18 depuse de către reprezentanții diasporei în perioada de 31 mai – 31 iulie, curent, informează CURENTUL.

Conform unui comunicat, în cadrul subprogramului Abilitarea Femeilor din Diasporă, Cristina Braghiș-Leahu din Spania și Silvia Zaharia din Italia vor primi câte 5.000 de franci elvețieni fiecare pentru realizarea proiectului său.

Un grant de 2.000 de franci elvețieni a fost obținut de Tamara Șchiopu din Marea Britanie, în cadrul subprogramului Reîntoarcerea Profesională a Diasporei, pentru elaborarea meniurilor alimentare și cost-eficiente pentru cinci centre sociale din raioanele Râșcani și Fălești.

În cadrul subprogramului Proiecte Inovatoare ale Diasporei a fost selectat condiționat un singur proiect câștigător. Autorul proiectului urmează să completeze dosarul cu informații solicitate de către membrii Comisiei de Evaluare și Selectare, după care va fi declarat oficial câștigător.

Pentru subprogramul Centre Educaționale în Diasporă, implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) în parteneriat cu Ministerul Educației și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, Comisia de Evaluare și Selectare a decis să relanseze procedura de concurs, în conformitate cu solicitările formulate de delegații la Congresul VII al Diasporei.

Menționăm că Diaspora Engagement Hub este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, inclusiv asociațiilor din diasporă. Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților