[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce trebuie să știe cetățenii despre alegerile parlamentare noi!
29 Iulie

Cetățenii care doresc să participe la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, organizate în circumscripția uninominală nr. 48 pentru alegătorii din stînga Nistrului (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) și nr. 50, la vest de Republica Moldova, pot în continuare să se înregistreze prealabil, informează TRIBUNA. 

Potrivit unui comunicat de presă, CEC invită alegătorii să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica ,,Înregistrare prealabilă”, pe pagina www.alegator.md.

„Reamintim că alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului (4 septembrie 2019 este ultima zi de înregistrare prealabilă pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019). Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua scrutinului, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior. Înregistrarea poate fi făcută și în formă scrisă, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe pagina oficială www.cec.md, la următorul link. Înregistrarea prealabilă va contribui la stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea identificării numărului secţiilor de votare necesare, precum și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective”, se spune în comunicat.

Potrivit lor, Comisia va asigura prelucrarea datelor alegătorilor care au solicitat înregistrarea prealabilă cu respectarea prevederilor Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

„Aflați mai multe despre procedura de înregistrare prealabilă pentru cetățenii cu domiciliul în stânga Nistrului la acest link, iar pentru cetățenii aflați peste hotare – aici”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților