[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce solicitări trebuie să îndeplinească viitorul director al CNA!
19 Octombrie

Comisia juridică, numiri și imunități anunță concurs pentru selectarea candidatului la funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), informează CURENTUL.

În cadrul ședinței, Comisia a adoptat Regulamentul cu privire la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de director CNA.

„Potrivit Regulamentului, candidatul trebuie să întrunească următoarele cerințe: deține cetățenia Republicii Moldova și este domiciliat pe teritoriul ei; are studii superioare juridice și o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puțin 10 ani; are o reputație ireproșabilă; nu este și nu a fost în ultimii doi ani membru al vreunui partid politic; nu are antecedente penale și cunoaște limba română; este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuțiilor”, se spune în comunicat.

Totodată, dosarul va conține următoare documente: copia buletinului de identitate și a fișei de însoțire; copia diplomei de studii; copia carnetului de muncă; două scrisori de recomandare; certificatul eliberat de Ministerul Justiției care confirmă că nu este membru al vreunui partid politic; cazier judiciar și certificatul de sănătate, eliberat de instituția medicală abilitată.

Candidații vor depune dosarele în perioada 19 octombrie – 29 noiembrie, la secretariatul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Precizăm că, Viorel Chetraru își încheie mandatul de director al CNA la 25 octombrie curent.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților